divendres, 25 de març del 2011

QUÈ EN PENSEM DE TOT PLEGAT


En primer lloc hem de dir que gràcies a aquest treball i a l’anàlisi de les publicacions satíriques que hem triat, hem pogut descobrir d’una manera força curiosa i entretinguda tot l’entramat polític-ideològic i social de l’època que va de la II República a la Guerra Civil.

A través d’aquests setmanaris carregats de pretensions, de sarcasme i de burla, es reflexa la societat barcelonina i catalana del primer terç del segle XX. Un temps de canvis, tant polítics com socials i en que els actors polítics i tots aquells que tenien una mica de poder podien ser ‘víctimes’ d’aquest tipus de publicacions.

A més, ens ha sorprés descobrir com, a diferència d’altres diaris, aquests estàven força arrelats a la cultura popular i mostraven sense embuts la realitat d’una societat que es començava a modernitzar.

Com a valoració personal, creiem que la tradició de la lectura d’aquestes revistes era una bona manera d’informar-se i conèixer allò que els mitjans convencionals tractàven d’amagar.

Tanmateix, l’originalitat, subtilesa i humor amb què tractaven fins i tot els aspectes més obscurs i delicats de la societat, ens ha  captivat.

Finalment, doncs, pensem que ha estat força profitòs el fet d’endinsar-nos en l’ànàlisi d’aquest tipus de premsa, que normalment es deixa de banda enfront d’altres publicacions convencionals. Per a nosaltres, que també desconeixiem la importància i el ressó que van arribar a produir, ha estat una grata sorpresa poder conèixer la influència que van tenir aquests mitjans sobre la societat d’aquell moment.


Font: Pròpia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BLOG DIDÀCTIC

Aquest bloc ha estat creat amb finalitats didàctiques. La seva elaboració s'ha fet amb l'objectiu d'analitzar unes publicacions concretes i relacionar-les amb un fet important per a la història de Catalunya. L'assignatura per a la qual s'ha elaborat aquest treball és Història de la comunicació social a Catalunya, impartida pel professor Nihil Olivera.